fbpx
De auxilio academie biedt scholingen en opleidingen

Auxilio Academie

Vanuit de Auxilio Academie investeren wij doorlopend in de ontwikkeling van zorgprofessionals. Door middel van trainingen, opleidingen en nascholingstrajecten probeert Auxilio bij te dragen aan kwalitatief geschikte doktersassistenten en triagisten.

CRKBO Geregistreerde instellingWij zijn een CRKBO-geregistreerde opleidingsinstelling en door de branche-organisatie Calibris gecertificeerd als opleider in triage. Alle opleidingen die we via de Auxilio Academie aanbieden zijn geaccrediteerd.

Scholingen huisartsen(spoed)zorg en triage onderwijs

Een overzicht van onze scholingen en opleidingen vind je hieronder. Is er iets onduidelijk of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 030-3040022 of info@auxilio.nl

  • Filters

    Soorten

    Ingangsklachten

    Accreditatiepunten

Volledig diploma Triagist

Combinatie

Voor medische professionals met een MBO-4 diploma bieden wij de opleiding tot triagist aan. Het succesvol afronden van de opleiding zorgt ervoor dat de triagist vakbekwaam en betrouwbaar handelt in zijn of haar functie wat resulteert in een door de brancheorganisatie erkend diploma.

Cursus bekijken
Cursus Volledig diploma Triagist bekijken

Trauma & triage

2 Accreditatiepunten Trauma / Pijn E-learning

In deze training wordt een verdieping gegeven op klachten na een trauma en de toepassing van triage. De onderliggende anatomie en pathofysiologie van diverse trauma's worden besproken om inzicht te geven in de relatie tussen specifieke symptomen (triagecriteria) en de urgentie in de praktijk.

Cursus bekijken
Cursus Trauma & triage bekijken

Training tot Junior Triagist

Combinatie

Aan medische studenten met een bachelor-diploma (geneeskunde, gezondheidswetenschappen en biomedische wetenschappen) bieden we een verkorte opleiding tot junior triagist aan. Dit traject stelt hen in staat om vakbekwaam te werken op de huisartsenpost.

Cursus bekijken
Cursus Training tot Junior Triagist bekijken

Suïcide preventie, vreemd gedrag & triage

3 Accreditatiepunten Neurologie / Psychiatrie Fysieke lessen

Tijdens deze training maak je kennis met de basisprincipes van suïcidepreventie, vreemd gedrag en triage in het algemeen. Wat kan je doen als triagist, hoe pak je het aan? Hoe schat je de situatie in? Kan je de-escaleren? Wij helpen je hiermee op weg.

Cursus bekijken
Cursus Suïcide preventie, vreemd gedrag & triage bekijken

Sepsis

2 Accreditatiepunten Algemeen / Huid Fysieke lessen

Deze interactieve scholing richt zich op het klinisch beeld van sepsis. Je leert signalen herkennen en krijgt tools om gerichte triage toe te passen bij verdenking van sepsis.

Cursus bekijken
Cursus Sepsis bekijken

Regieartsen scholing

4 Accreditatiepunten Fysieke lessen

In de regieartsen scholing wordt ingegaan op hoe en wanneer de ABCD-vragen toe te passen, het denken in toestandsbeelden en de daarbij passende urgenties. Je leert over de fasen van het triageproces en het gebruik van de MTS-applicatie. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan communicatie tijdens overlegmomenten.

Cursus bekijken
Cursus Regieartsen scholing bekijken

Psychische klachten

4 Accreditatiepunten Neurologie / Psychiatrie Fysieke lessen

In deze scholing leer je effectief omgaan met verward gedrag en onbegrepen hulpvragen. Leer hoe je het gedrag kunt identificeren, de veiligheid kunt waarborgen en de behoeften achter de hulpvraag kunt begrijpen. We behandelen onderwerpen zoals depressie, suïcidaliteit, angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en delier.

Cursus bekijken
Cursus Psychische klachten bekijken

Intervisie

4 Accreditatiepunten Fysieke lessen

Kenmerken van intervisie zijn leren van en met elkaar aan de hand van concrete ervaringen en zoeken naar oplossingen voor vragen uit de praktijk op een waarderende wijze. Intervisie is een waardevolle vorm van deskundigheidsbevordering.

Cursus bekijken
Cursus Intervisie bekijken

Het ontstaan van de Auxilio Academie

Wij vinden het essentieel om doorlopend te investeren in de ontwikkeling van zorgverleners. Dit leidt tot een betere, toekomstbestendige zorg en behoud van goed personeel in het werkveld. Belangrijk, want in verschillende functiegroepen binnen de zorg ontstaan steeds grotere tekorten. Dit heeft ons er toe gemotiveerd om zelf onze bijdrage te leveren aan onderwijs en opleidingen in de zorg. In de eerste plaats om de kwaliteit en ontwikkeling van ons eigen team van zorgprofessionals te kunnen borgen. En daarnaast door met bij- en nascholingstrajecten meer ruimte te creëren in de krappe zorgmarkt.

Inmiddels zijn wij een CRKBO geregistreerde opleidingsinstelling en door de brancheorganisatie gecertificeerd als opleider in triage. Wij verzorgen doorlopend diverse opleidingen en trainingen binnen onze expertisegebieden.

×