fbpx
Scholing kindermishandeling

E-learning Kindermishandeling & huiselijk geweld

Mishandeling signaleren en aanpakken is omgeven door twijfels en onzekerheden: ‘Zie je het wel goed?’, ‘Wat als mijn zorgen onterecht zijn?’ of ‘Wie ben ik om mezelf ermee te bemoeien’? In deze training leer je signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen en op een juiste wijze te handelen.

Als zorgverlener is het belangrijk om doorlopend aandacht te houden voor het voorkomen van kindermishandeling en huiselijk geweld en het signaleren hiervan. De training van Auxilio is interactief en leert de zorgverlener om de signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld in te zien en vervolgacties te ondernemen.

Leerdoelen

Na het verrichten van de e-learning ‘Kindermishandeling & huiselijk geweld’:

  • Weet de triagist signalen van kindermishandeling te herkennen (ingangsklachten o.a. brandwonden, fracturen & bijtwonden).
  • Zijn de zes vormen van kindermishandeling bekend en welke aandoeningen verwacht kunnen worden.
  • Kan de triagist werken met de KNMG-meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld.
  • Kan de triagist de kindcheck toepassen.
  • Kan de triagist een kind dat het moeilijk heeft steunen.

Programma & kosten

Het betreft een e-learning die op ieder gewenst moment te doorlopen is. De gemiddelde studietijd bedraagt hiervoor 2 uur. De kosten bedragen € 90,-.

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan deze e-learning, dient er minimaal een mbo 4 diploma binnen de gezondheidszorg in het bezit te zijn.

Interesse in deze scholing? Neem contact met ons op!

Naam(Vereist)
Vragen of opmerkingen? Stel ze gerust!
×