fbpx
Training tot junior triagist bij Auxilio

Training tot Junior Triagist

Medisch studenten met een bachelor-diploma (geneeskunde, biomedische wetenschappen en gezondheidswetenschappen) bieden wij een verkorte opleiding tot junior triagist aan.  Deze training biedt een solide basis om de werkzaamheden bekwaam uit te voeren, met een nadruk op het urgentiedenken en het toestandsbeeld bepalen in plaats van  diagnostisch denken.

Leerdoelen

Verkrijgen van alle benodigde vaardigheden zoals gesteld aan het competentieprofiel van (junior) triagist. Een competentie is de combinatie van kennis, inzicht, attitude en vaardigheden, die de medisch student nodig heeft om in een concrete taaksituatie de gevraagde doelen te bereiken. De medisch student moet beschikken over een set van elf competenties:

 • Opvangen van de patiënt (klantgericht werken);
 • Hulpvraag vaststellen;
 • Urgentie bepalen en vervolgtraject indiceren (telefonisch/ face-to-face);
 • Informeren over vervolgtraject;
 • Adviseren over wat de patiënt moet doen;
 • Werkprocessen organiseren;
 • Patiënt-, intake- en triagegegevens vastleggen;
 • Samenwerken en afstemmen met collega’s en andere disciplines;
 • Eigen grenzen bewaken;
 • Ontwikkelen en onderhouden professionele rol;
 • Zorgen voor een goede kwaliteit van het af te leveren werk.

Programma Training tot Junior Triagist

Gedurende één dag (7 uur) zal er in klassikaal verband ingegaan worden op het veilig uitvragen van de vitale parameters en toestandsbeeld (ABCD(E) systematiek, het gespreksmodel en het werken met de NTS-module. Ook is er aandacht voor communicatie en gesprekstechnieken en in kleiner groepsverband zal worden geoefend met fictieve casuïstiek. Er is in het bijzonder aandacht voor urgentiegericht denken in plaats van het diagnosegericht denken. De klassikale dagdelen vormen de theoretische basis van het werken op de huisartsenpost.

Vaardigheidstraining
In één op één sessies met een triage trainer wordt er onder begeleiding – meestal op locatie van de huisartsenpost en met echte patiënten – geoefend met het gespreksmodel en met het werken in de ICT-applicatie. Het aantal benodigde uur wordt op individuele basis afgestemd.

Praktijkontwikkeling
De opgedane vaardigheden zullen verder worden uitgebreid in de werksfeer van de huisartsenpost. Onder supervisie van de praktijkbegeleider van de huisartsenpost, volgen nog 2-3 boventallige inwerkdiensten (15-22 uur) waarin ruimte bestaat om bekend te raken met de logistiek, lokale werkafspraken en meer routine te ontwikkelen.

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan de training tot Junior Triagist dient de student te beschikken over een bachelor-diploma geneeskunde, biomedische wetenschappen of gezondheidswetenschappen.

Interesse in deze scholing? Neem contact met ons op!

Naam(Vereist)
Vragen of opmerkingen? Stel ze gerust!
×