fbpx

Medische app tegen werkdruk voor huisartsen

Met het huidige huisartsentekort in Zeeland, loopt de werkdruk voor de huidige praktijkhouders hoog op. Een huisartsenpraktijk in Zeeland is daarom begonnen met het aanbieden van de Medicoo-app, om zo de huisarts en assistenten te ontlasten. De app is een dienst van Medicinfo, en biedt patiënten de gelegenheid om via een chat hun vragen te stellen. Deze vragen worden beantwoord door het medische team van Medicinfo. Ook kan er een digitaal consult worden ingepland of kan er doorverwezen worden voor een fysieke afspraak bij de eigen huisarts.

De druk binnen deze praktijk neemt alleen maar toe, zowel aan de telefoon als op de spreekuren. Ze proberen steeds oplossingen te vinden om hun patiënten zo goed mogelijk te helpen, en daarbij de werkdruk omlaag te halen. Bij een eenvoudige gezondheidsklacht is een bezoek aan een huisartsenpraktijk vaak niet meer nodig met behulp van de Medico-app. Na elk online consult ontvangt de huisarts een overdracht, zodat het patiëntendossier up-to-date blijft.

De app werd eerder al gebruikt als oplossing voor patiënten die geen eigen huisarts hadden in Zeeland en Noord-Brabant, dit werd in gang gezet door zorgverzekeraar CZ. Daarnaast wordt de app ook gebruikt om de huisartsen in Ouddorp te helpen, waar veel toeristen op af komen in de zomerperiode. Dit zorgde voor een forse daling van telefoontjes naar de praktijk, tot wel 50 procent.

×