fbpx
Vacatures en bijbanen voor medisch studenten en geneeskundestudenten
Vacature: Junior Triagist

Bijbaan voor o.a. geneeskundestudenten

Studeer je Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen of Gezondheids­wetenschappen en ben je op zoek naar een uitdagende en goedbetaalde bijbaan? Ga aan de slag als Junior Triagist of Doktersassistent via Auxilio!

Wij zijn Auxilio; een bedrijf gespecialiseerd in de eerstelijns geneeskunde. Wij beschikken over 5 Triage Support Centers nabij de medische faculteiten in Groningen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Vanuit deze TSC’s ondersteunen we huisartsenposten met de telefonische zorg. En daar kun jij als geneeskundestudent, student Biomedische Wetenschappen of student Gezondheidswetenschappen een steentje aan bijdragen door te werken als Junior Triagist!

Relevante medische bijbaan voor studenten

Relevante medische bijbaan

Als Junior Triagist werk je in de eerstelijns spoedzorg. Een uitdagende bijbaan en relevante werkervaring die goed staat op je CV.

Een flexibele bijbaan voor geneeskundestudenten

Flexibel werken

We bieden je een flexibele medische bijbaan in de avonden en weekenden, zodat je kunt werken naast je studie, coschappen of in wachttijd.

Bijverdienen als medisch student

Verdien tot wel € 23,80 per uur

Je krijgt een goed basissalaris dat door onregelmatigheidstoeslagen (voor de avonden en weekenden) kan oplopen tot wel € 23,80 per uur.

Wij zoeken medisch studenten

 • Geneeskunde (minimaal 3e jaars), of Biomedische Wetenschappen (afgeronde bachelor) of Gezondheidswetenschappen (afgeronde bachelor). Naast een afgeronde bachelor geldt een bewijs van behaalde punten ook;
 • Met goede communicatieve vaardigheden;
 • Die flexibel, stressbestendig en besluitvaardig zijn;
 • Die minimaal 2 jaar beschikbaar zijn (als je in het laatste jaar van je Master zit dan ben je minimaal 1 jaar en 300 uur beschikbaar). Ben je korter beschikbaar, dan kun je aan de slag als Doktersassistent;
 • Die minimaal 3 diensten per maand kunnen werken in de avonden en weekenden.

Wij bieden

 • Een uitdagende en betekenisvolle baan als Junior Triagist of als Doktersassistent;
 • Een uitstekende opleiding, verzorgd door onze Auxilio Academie en trainers;
 • Een gezellig team, waar je samenwerkt met medestudenten;
 • Een salaris tot wel €23,80 per uur;
 • Betaalde inwerkdagen;
 • Onregelmatigheidstoeslag en vakantietoeslag (8%);
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een vast contract voor 21 uur per maand.

Interesse in deze bijbaan of vragen? Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat doet een junior triagist?

Als Junior Triagist ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten die bellen met de huisartsenpost waar je op dat moment voor trieert.

Triage is het beoordelen van de urgentie van een hulpvraag, dat wil zeggen dat je als triagist bepaalt met hoeveel spoed een patiënt onderzocht en behandeld moet worden. Het is een uitdagende en relevante medische baan, waarvoor je een gedegen opleiding van ons ontvangt.

Als junior triagist leer je zelfstandig de volgende taken op te pakken en af te handelen:

 • Het beoordelen van de urgentie en het vaststellen van de ernst van de medische klachten van patiënten via de telefoon.
 • Het stellen van vragen om de medische situatie van de patiënt te begrijpen en de juiste vervolgstappen te bepalen.
 • Het geven van medisch advies en instructies aan patiënten over wat ze kunnen doen voordat ze verdere medische hulp krijgen.
 • Het doorverwijzen van patiënten naar de juiste zorgverleners of medische faciliteiten, zoals een huisarts, ziekenhuis of ambulance, afhankelijk van de urgentie.
Solliciteer direct naar de functie van Junior Triagist
Interesse in deze vacature? Of meer weten over werken als Junior Triagist?
Neem contact met ons op!
Opleiding tot triagist

Opleiding tot Junior Triagist

Voordat je aan de slag kunt als junior triagist volg je eerst een korte opleiding. Deze opleiding biedt een solide basis om als junior triagist te kunnen werken, met de nadruk op het ontwikkelen van urgentiedenken en het bepalen van het toestandsbeeld, in plaats van diagnostisch denken.

De opleiding bestaat uit onder andere:

 • E-learnings via de Auxilio Academie
  Online volg je enkele e-learnings van de Auxilio academie.
 • Een klassikale opleidingsdag
  De klassikale dag vormt de theoretische basis van het werken op het TSC of de huisartsenpost. Er is o.a. aandacht voor het gespreksmodel en het werken met de NTS-module. Ook zal er in groepsverband worden geoefend met fictieve casuïstiek.
 • Eén-op-één sessies met een triage trainer
  In één op één sessies met een triage trainer wordt er onder begeleiding –  en met echte patiënten – geoefend met het gespreksmodel en met het werken in de ICT-applicatie. Het aantal uren training dat nodig is, wordt per student bepaald.
Werken als doktersassistent

Bijbaan als doktersassistent

Als je geneeskunde studeert, dan kun je via Auxilio ook aan de slag als doktersassistent bij diverse huisartsenpraktijken door heel het land.

Als doktersassistent ben je een onmisbare schakel in het zorgproces. Je ondersteunt artsen en verpleegkundigen door patiënten te verwelkomen en de telefoon aan te nemen. Ook help je mee met het ordenen van medische gegevens en bereid je patiënten voor op spreekuren of behandelingen. Daarnaast assisteer je bij kleine medische ingrepen en zorg je voor een soepele stroom van patiëntenzorg.

Voor het werken als doktersassistent geldt geen minimale uren-inzet. Dus heb je een paar maanden wachttijd en zoek je alleen voor die periode een bijbaan? Dan kun je via ons aan de slag als doktersassistent.

Interesse? Neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vereisten om in aanmerking te komen voor de functie van Junior Triagist?

 • Je bent minimaal een derdejaars student Geneeskunde, of in het bezit van een bachelor Biomedische Wetenschappen of Gezondheidswetenschappen (of een bewijs van behaalde punten).
 • Een beschikbaarheid van minimaal 2 jaar (minimaal 1 jaar en 300 uur voor Master-studenten in hun laatste jaar).
 • Een bereidheid om minimaal 3 diensten per maand te werken in de avonden en weekenden.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Kun je niet voldoen aan de minimale beschikbaarheid, maar ben je wel op zoek naar een tijdelijke (bij)baan? Dan kun je als geneeskundestudent via ons ook aan de slag als doktersassistent. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Waar kan ik werken als Junior Triagist?

We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde geneeskundestudenten, studenten BMW en studenten gezondheidswetenschappen, om te werken op onze Triage Support Centers (TSC). Deze TSC’s zijn gelegen in:

 • Groningen
  Ons TSC in Groningen bevindt zich op een steenworp afstand van de hoofdingang van het UMCG. In Groningen kun je werken in de avonden (tot 23.00 uur) en weekenden.
 • Utrecht
  Het TSC in Utrecht is gelegen in de wijk Welgelegen in Utrecht West. In Utrecht kun je werken in de avonden (tot 23.00 uur) en de weekenden.
 • Amsterdam
  Ons TSC is gelegen in Buitenveldert in Amsterdam Zuid. Hier kun je werken in de avonden (tot 23.00 uur) en de weekenden.
 • Rotterdam
  Het TSC in Rotterdam is gelegen aan Westblaak in Rotterdam Centrum. Je kunt hier werken in de avonden (tot 23.00 uur) en de weekenden.
 • Maastricht
  Ons TSC in Maastricht is gelegen naast het MUMC+ in het Brightlands gebouw. Op het TSC in Maastricht kun je werken in de avonden (tot 23.00 uur) en de weekenden.
 • Huisartsenposten door het hele land
  Daarnaast zoeken we geregeld studenten voor huisartsenposten door heel het land. Op een huisartsenpost werk je in de avonden, nachten en/of weekenden. Woon je niet in een van de bovenstaande steden en wil je wel graag aan de slag als junior triagist of doktersassistent? Neem dan vooral contact met ons op!

Hoe ziet het sollicitatieproces voor de functie van Junior Triagist er uit?

 1. Je stuurt ons je CV.
 2. Eén van onze intercedenten neemt contact met je op via de mail. Je ontvangt hierbij de voorwaarden voor het werk.
 3. Ga je akkoord met de voorwaarden? Dan nemen wij telefonisch contact met je op en kijken of er een match is.
 4. Als er een match is van beide kanten ontvang en teken je het arbeidscontract.
 5. Vervolgens plannen we een klassikale trainingsdag in. Er is elke maand tenminste één trainingsdag bij jou in de buurt. Je kunt eventueel ook in een andere stad de trainingsdag volgen.
 6. Naast de klassikale trainingsdag volg je thuis enkele e-learnings.
 7. Je krijgt enkele individuele trainingssessies op het Triage Support Center met een triage trainer.
 8. Je bent nu klaar om te beginnen met je bijbaan als Junior Triagist!

Hoeveel diensten moet ik per maand werken als junior triagist en wat is een dienst?

Er wordt een minimale inzetbaarheid van tenminste 3 diensten per maand gevraagd. Als je graag als junior triagist wilt werken verwachten we de minimale inzetbaarheid, ook ten tijde van coschappen waarin je doordeweeks al fulltime bezig bent.

De diensten zijn als volgt:

 • Avonddienst doordeweeks:    17:00 – 22:00 of 18:00 – 23:00 uur.
 • Dagdienst weekend:                08:00 – 15:30 uur
 • Avonddienst weekend:            15:30 – 22:30 of 23:00 uur

Buitenlandstage
Om een buitenlandstage mogelijk te maken werken we bij Auxilio met een jaarurensystematiek. De arbeidsduur wordt bij de jaarurensystematiek niet uitgedrukt in een aantal te werken uren per week, maar in een aantal te werken uren per jaar. Dit systeem maakt het mogelijk om in bepaalde periodes van het jaar meer uren te werken dan in andere periodes.

Zo werkt de jaarsystematiek – om een buitenlandstage mogelijk te maken – in het kort:
● Je krijgt maandelijks standaard je basissalaris uitbetaald van de uren genoemd in je contract.
● Je moet bij minder uren altijd zorgen voor compensatie, dus de maand(en) er voor of de maand(en) er na werk je meer dan je contracturen.
● Werk je in een maand meer uren dan in je contract? Dan mag je de meer uren direct uit laten betalen. Let op: je bouwt geen reserves op.

Wat zijn de onregelmatigheidstoeslagen?

Als geneeskundestudent (of student BMW / gezondheidswetenschappen) ontvang je een onregelmatigheidstoeslag (ORT). Deze toeslag op je brutoloon krijg je wanneer je op onregelmatige tijden moet werken.

De ORT bij Auxilio zijn als volgt:

 • Voor avonddiensten geldt een toeslag van 30% vanaf 18:00 uur.
 • Op weekenddagen geldt er een toeslag van 50%.
 • Op feestdagen geldt er een toeslag van 160%.

Solliciteer op onze medische bijbanen

Interesse om aan de slag te gaan als Junior Triagist of Doktersassistent? Neem contact met ons op via onderstaande formulier!

Bachelor afgerond
Interesse in werken als:
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
GEEN CV BIJ DE HAND? DAN KUN JE DEZE LATER NASTUREN
×