fbpx
Triagist worden

Betaalde opleiding tot triagist

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de zorg? Ben je stressbestendig, pro-actief en kan je prima overweg met een computer? Groei door naar de functie van triagist met de betaalde opleiding tot triagist van Auxilio!

Wat doet een triagist?

De triagist is het eerste aanspreekpunt voor patiënten die de huisartsenpost of huisartsenpraktijk bellen met een zorgvraag. Door het zorgvuldig uitvragen van de gezondheidsklacht bepaalt de triagist de urgentie en biedt de juiste hulp.

Om de hulpvraag, mate van spoed en het juiste vervolgtraject te bepalen maakt de triagist gebruik van medische kennis en communicatietechnieken. Deze kennis en vaardigheden leer je tijdens de opleiding tot triagist.

Binnen Auxilio bieden wij twee trajecten aan om triagist te worden:

 • Tweedaagse training tot triagist in de dagzorg (werken tijdens kantooruren, 8.00 – 17.00 uur)
  Als triagist in de dagzorg sta je patiënten te woord die tijdens de kantooruren bellen naar de huisartsenpraktijk. Daarnaast ondersteun je de huisartsenpraktijk door afspraken in te plannen of uitslagen door te bellen.
 • De volledige opleiding tot triagist
  Hierbij werk je zowel in de dagzorg als tijdens de avonden en in de weekenden. Na het afronden van de opleiding ontvang je een erkend diploma en word je opgenomen in het Register voor Triagisten.
Meld je aan voor de opleiding tot triagist
Interesse in werken als triagist (in de dagzorg)? Of heb je vragen?
Neem contact met ons op!
Opleiding tot triagist

Studieprogramma opleiding tot triagist

De betaalde opleiding tot triagist bij Auxilio is een leerwerk-traject. Wij zijn een CRKBO-geregistreerde opleidingsinstelling en een gecertificeerd opleider in triage.

 • Tweedaagse training tot triagist in de dagzorg
  Voor de training tot triagist in de dagzorg geldt een opleidingstraject op maat. Afhankelijk van je kennis en werkervaring volg je enkele e-learnings en krijg je ten minste één klassikale training. Vaak ben je al binnen enkele weken (onder begeleiding) aan het werk.
 • Volledige opleiding tot gediplomeerd triagist
  Voor de volledige opleiding tot triagist volg je voordat je begint met werken een theoretische training van 5 weken en krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen. Na deze  training begin je (onder begeleiding) met werken op een van onze Triage Support Centra (Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Utrecht of Maastricht) of een huisartsenpost bij jou in de buurt.  Het is een vereiste om je diploma te behalen binnen 2 jaar. De praktijk wijst uit dat de meeste kandidaten het triage-diploma binnen 8 tot 12 maanden behalen.

Blended learning

Bij Auxilio maken we gebruik van blended learning: een combinatie van e-learning en klassikaal onderwijs. Door middel van zelfstudie en e-learning doe je de noodzakelijke basiskennis op. Tijdens de klassikale bijeenkomsten kun je vragen stellen en is er ruimte om dieper in te gaan op casuïstiek.

Relevante medische bijbaan voor studenten

Startdata en opleidingslocatie

Voor zowel het traject dagzorg als het volledige opleiding geldt dat je het hele jaar door kunt starten met de opleiding.

Opleidingslocatie voor verpleegkundigen & doktersassistenten

Je kunt de opleiding volgen bij één van onze 5 Triage Support Centra (TSC). Deze zijn gevestigd in:

 • Groningen
 • Utrecht
 • Rotterdam
 • Amsterdam
 • Maastricht

Opleidingslocatie voor verzorgenden IG

De opleiding tot triagist voor verzorgenden IG bieden we landelijk aan. Het onderwijs zal regionaal worden gegeven op een centrale en goed bereikbare locatie.

Jouw profiel

Met de volgende profielen kun je triagist (in de dagzorg) worden bij Auxilio:

 • Doktersassistente
  Als gediplomeerd doktersassistent(e) kom je in aanmerking voor de functie van triagist in de dagzorg en de opleiding tot triagist.
 • Verpleegkundige mbo-4 niveau 
  Als gediplomeerd verpleegkundige kom je in aanmerking voor de functie van triagist in de dagzorg en de opleiding tot triagist.
 • Verzorgende IG
  Als verzorgende IG met minimaal 5 jaar relevante werkervaring kom je in aanmerking voor de opleiding tot triagist.

Daarnaast ben je proactief, zelfstandig en flexibel. Je kan prima overweg met een computer. We vragen een minimale inzet van 16 uur per week.

Werktijden

 • In de dagzorg werk je van 08.00 tot 17.00.
 • Bij een huisartsenpost werk je in de avonden, nachten en weekenden (ANW).
 • Indien je woont in de omgeving van onze TSC werk je in de weekenden en avonden tot maximaal 23.00.

Waar je komt te werken hangt af van je opleiding, woonplaats en beschikbaarheid.

Ons aanbod

 • Een dynamische functie in de zorg.
 • Een contract van 16-28 uur per week.
 • Baangarantie, zowel tijdens als na de opleiding.
 • Werken tijdens kantooruren (triagist in de dagzorg).
 • Een door de brancheorganisatie erkend diploma (volledige opleiding).
 • Opname in het Register voor Triagisten en opname in het Kwaliteitsregister voor Doktersassistenten (volledige opleiding).
 • Een bovengemiddeld salaris, vakantiegeld en reiskostenvergoeding.

Veelgestelde vragen

Programma volledige opleiding tot triagist

Week 1 t/m week 5

De eerste 5 weken zijn er twee klassikale lesdagen per week. Naast de lesdagen volg je uitgebreide e-learnings en zal de benodigde theoretische kennis worden herhaald. De e-learnings zijn verdeeld in zes onderdelen, waarbij de zes clusters in de NTS worden aangehouden:

  • algemeen/huid;
  • buik/urogenitaal;
  • hoofd;
  • neuro/psychiatrie;
  • thorax/extremiteit;
  • trauma.

Ieder deel van de e-learning wordt afgesloten met een klassikale bijeenkomst, waarin ruimte bestaat voor vragen en uitgebreid in zal worden gegaan op verdere verdieping en casuïstiek.

Vanaf de 6e week

Om de vertaalslag te maken van de theorie naar de praktijk, komen een aantal klassikale modules aan bod waarbij onder andere wordt ingegaan op het gespreksmodel, beoordeling van het toestandsbeeld en communicatieve vaardigheden. In klein groepsverband wordt gedurende verschillende bijeenkomsten geoefend met het gespreksmodel en het werken in de ICT-applicatie.

Werken in de praktijk

De opgedane vaardigheden zullen verder worden uitgebreid in de praktijk. Je gaat aan de slag op een van onze Triage Support Centra (in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Utrecht of Groningen) of bij een huisartsenpost bij jou in de buurt. Onder begeleiding zullen de werkzaamheden worden uitgebreid van de terugbelagenda (laag-urgent), naar de volledige inkomende lijnen (alle urgenties).

Opleidingskosten volledige opleiding tot triagist

Je tekent een contract met een opleidingsclausule. Blijf je in totaal 2,5 jaar in dienst bij Auxilio dan betalen wij je opleidingskosten.

Besluit je om eerder met ontslag te gaan dan betaal je de opleidingskosten van €5500,- naar rato terug.

Toelatingseisen opleiding tot triagist

Om te kunnen werken als triagist dien je minimaal een zorgopleiding als doktersassistente (mbo niveau 4) of verpleegkundige te hebben afgerond. Daarnaast kunnen verzorgenden IG met voldoende werkervaring in aanmerking komen voor de opleiding tot triagist.

Interesse of vragen? Neem contact met ons op!

Interesse in:
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
GEEN CV BIJ DE HAND? DAN KUN JE DEZE LATER NASTUREN

 

 

×